"Ако има голяма мечта и голяма цел, тогава всеки спорт може да стане велик и да привлича повече хора. SENSHI турнирите, организирани във Варна, са изключително интересна възможност за младите, за следващото поколение. Аз съм силно посветен в тях, защото мисля, че правят добре нещата. Дават възможност на децата да изучават духа на карате. И в същото време да научат кикбокс, да научат ММА."

Това сподели шампионът в тежка категория от Дания Николас Петас в специално интервю в предаването „Светът е бизнес” по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

Той посочи, че в Япония всеки иска да играе бейзбол, защото бейзболът е най-масовият спорт там. „Мечтата привлича. Например в Япония всеки иска да играе бейзбол. Защото бейзболът е най-масовият спорт в Япония. Така че всички япончета докато растат, техните бащи ги учат да играят бейзбол. Гледат бейзбол, тренират бейзбол, ходят по лагери“, коментира той.

Николас Петас е датски кикбоксьор в тежка категория. Състезава се главно в К-1, като печели Гран При на Япония през 2001 г. Той е европейски и световен шампион по карате.

Повече за легендата Петас и ВИДЕО с неговото участие при Ивайло Лаков вижте ТУК!